+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Bit- en Bridlefitting

Bit- en Bridlefitting

Als je gaat hardlopen, wil je dat je schoenen goed zitten. Koop je zomaar een schoen, is de kans groot dat je snel lichamelijke klachten ontwikkelt. Het harnachement van je paard is hierop geen uitzondering. Hoe weet je dat je bit en hoofdstel passen bij jullie als combinatie? 

Wildemans Horses zorgt voor een optimale pasvorm bij jouw paard.

Bitfitting

Aan het bit komt alles samen. Vroeger had je misschien een voorkeur voor vaste, of losse bitringen. Enkel- of dubbel gebroken. Tegenwoordig zijn we er, door gedegen onderzoek, achter dat het er niet zo toe doet wat we zelf fijn vinden. Het gaat om de reactie van het paard op het bit.

Een echte bitfitter kijkt verder dan de juiste maat. Door een intensieve opleiding heb ik leren kijken naar het paard van neus tot staart. Iedere reactie van een paard kan ten opzichte van het bit ontstaan. Zelfs wanneer het niet aan de voorkant zichtbaar is.

Gun jouw paard een goed en passend bit. Je zult merken dat je er zelf ook van profiteert.

Bridlefitting

Bridlefitting

Natuurlijk, je kunt een hoofdstel kopen wat je mooi vind. Je maakt er hier en daar een gaatje bij en het lijkt te passen. Helaas blijkt dit in de praktijk toch vaak niet het geval. Veel paarden en pony’s lopen met hoofdstellen die schuren, op de verkeerde plaatsen (te veel) druk uitoefenen en waar ze hinder van ondervinden.

Naast een passend zadel en aangemeten bit, is een hoofdstel op maat zeker geen overbodige luxe. Soms draait het slechts om een onderdeeltje dat vervangen moet worden. Je kunt er ook voor kiezen om een hoofdstel samen te stellen. Een hoofdstel dat niet alleen past bij de anatomie van jouw paard maar ook bij jouw smaak.

ICPBC

Ik ben erkend bit- en bridlefitter volgens opleidingsinstituut ICPBC. Dit diploma heb ik mogen behalen na een intensief trainingstraject. Hierbij is veel aan bod gekomen. Van anatomie tot compensatie gedrag.