+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Longeren

Het belang van longeren

Het is niet altijd even leuk om te doen. Misschien zie je het nut er niet van in. Wordt je duizelig. Allemaal redenen om het longeren (te) vaak over te slaan. Geen van deze redenen is legitiem. Longeren is namelijk erg goed voor je paard. Hij of zij leert op eigen benen lopen. Juist door het opzoeken van de ontspanning aan de longeerlijn leert een paard beter door het lijf te lopen. Hierdoor ontwikkelen spieren zich beter en gaat jouw viervoeter zich ruimer bewegen. Als je goed leert longeren, is het ook nog eens best leuk om te doen!

Trainen aan de longe

Sommige mensen zien longeren enkel als het beweging geven aan het paard. Bij goed longeren train je je paard zowel functioneel als systematisch. Dit biedt voordelen voor het rijden of het keuringsklaar maken. 

Heb je een jong paard dat je zadelmak wilt gaan maken. Dan heb je al een grote voorsprong als je goed kunt longeren. Je laat het dier vast wennen aan bepaalde hulpen en traint spieren en coördinatie. Het paard leert op eigen benen te bewegen. Daarnaast is het ook een echte cardio work-out om uithoudingsvermogen te kweken.

Waarvoor longeren nog meer goed is:

  • Het opbouwen van vertrouwen
  • Gewenning aan stemhulpen
  • Voorbereiding op aangespannen werk
  • Voorwaarts neerwaartse beweging
  • Achterbeen er meer onder laten treden
  • Hersteltraining
  • Correctie training

Ook voor jou is het goed om je paard eens vanaf de grond te bekijken. Zo leer je de bewegingen van je paard kennen en heb je het ook sneller door wanneer er gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld pijnklachten.

Bijdragen aan de ontwikkeling

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van jouw pony of paard en goed leren longeren? Dan help ik je graag.

Er zijn veel manieren van longeren. Omdat ieder paard uniek is, is het belangrijk om de juiste combinatie te vinden waarmee we jouw paard kunnen voorzien van een goede training. Naast het correct longeren van jouw paard, geef ik je ook tips en tricks om te herkennen wat een paard nodig heeft aan de longe. Een soort cursus waar je nog jaren mee vooruit kan.