+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Springen

Springen met je paard of pony

Springen is een goede training. Misschien wil echt verder in de springport. Of vind je het gewoon eens een leuke afwisseling. Als je beschikt over de basisbeginselen van het rijden, is springen de moeite waard om eens te proberen. Daarnaast is het een erg goede aanvulling op de training van jouw paard of pony.

Springles op techniek

Beschik je over een gemiddelde dosis lef? Dan is springen goed voor jou. Je leert nog beter controle te houden over het tempo. Het belang van mooie, strakke wendingen en ook het inschatten van afstanden wordt jouw “ding”. 

Ook voor je paard is het een goede manier om te trainen. Spieren worden op een andere manier gebruikt en vooral de achterhand kan er nog sterker van worden. 

Ook springen begint met een basis. Het is niet “hoe hoger hoe beter”. Juist de techniek is erg belangrijk. Zonder techniek kom je de hoogtes niet over en mis je de skills voor een mooie rit.

Mooie start

Ook cavaletti training is een goede oefening voor jouw en je paard of pony. Het vraagt om net dat beetje extra achterhand, gedragenheid en buikspier-gebruik. Daarnaast is het een mooie start om richting die eerste sprongen te werken. Samen wennen aan het hout.

Ben je al bekend met het hout? Dan gaan we verder focussen op de techniek. Je wilt natuurlijk met een veilig gevoel een foutloos parcours af kunnen leggen.

Wil je springles aan huis? Dan moet je wel beschikken over degelijk hindernis materiaal. Veiligheid staat voorop, zeker bij het springen. 

Kan ik jou helpen die sprong in het diepe te maken?

Ook op de locatie die Wildemans Horses ter beschikking heeft ben je van harte welkom voor een springles. Hier beschik ik over een verlichte rijbaan van 20 x 40 m. Tevens is hier springmateriaal aanwezig. De locatie, gelegen in Kapel Avezaath, is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg A15.

Naast springen is ook het parcours zelf heel belangrijk. Ik zet de hindernissen dan ook samen met jou op. Dit helpt jou met het leren “meten” tijdens het rijden.