+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Wedstrijden

Je paard uit laten brengen op wedstrijden

In sommige gevallen kan het interessant zijn je paard te laten uitbrengen op wedstrijden door een ervaren ruiter.
Je rijdt bijvoorbeeld zelf niet maar bent wel paardenhouder.
Het doorlopen van een (IBOP) keuring of het behalen van winstpunten in een bepaalde klasse kan waardevermeerdering betekenen voor
jouw paard of het nageslacht. 

Trainen en uitbrengen

Voor een ervaren ruiter of amazone zijn wedstrijden geen spannend evenement. Het is voor hen het rijden van een paard op vreemd terrein. Ideaal om hen te leren het hoofd koel te houden terwijl er nieuwe indrukken worden opgedaan. Door die instelling scheelt het een paard al de helft aan spanning. Die energie kunnen ze gebruiken om mooie prestaties neer te zetten.

Met enige regelmaat breng ik paarden van eigenaren uit op dressuur wedstrijden. Dit kan zijn om winstpunten te behalen in de hogere klasse. Zo is een merrie interessanter voor de fok. Ook het klaarmaken en verrijden van keuringen behoort tot de mogelijkheden.

Indien je een paard wilt gaan verkopen, kan het ook interessant zijn om winstpunten te hebben op een bepaald niveau. Net zoals wedstrijdervaring.

Wil jij je paard uit laten brengen door Wildemans Horses op wedstrijd? Dat kan. We maken eerst een afspraak om te kijken wat de beoogde doelen zijn en op welk niveau het paard zich bevind. Het komt zelden tot nooit voor dat ik een paard daarna direct uitbreng. Ik vind het namelijk belangrijk dat een paard zich vertrouwd voelt en dat we samen goed kunnen communiceren. Dit voorkomt storingen op belangrijke momenten.

Alles gaat in goed overleg en de kosten worden vooraf besproken. Neem vooral contact op wanneer je nog vragen hebt over deze dienst.

Wildemans Horses Caliber GP