+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Training

Je paard in Training bij Wildemans Horses

Er zijn talloze redenen te bedenken om je paard in training te zetten. Wil je resultaat behalen, dan is een professional de oplossing.
Bij Wildemans Horses is het mogelijk je paard te laten trainen door een Grand Prix amazone.
Iemand die ervaring heeft met jonge paarden. Ook paarden die bijvoorbeeld voor de fok een winstpunt in het Z moeten halen zijn al regelmatig de revue gepasseerd. Tot aan paarden die klaargemaakt moeten worden voor de verkoop.

De visie in training

De basis van een goede training is rust en ontspannen bewegen. Vanuit het voorwaarts-neerwaarts principe wordt ieder dier opgetraind naar een hoger niveau. De informatie die ik krijg vanuit mijn eigen instructie, Romy van der Schaft, neem ik mee in de training bij alle paarden. Juist dat beetje lengte in het lichaam zodat een paard meer kracht in zijn beweging kan gooien en meer expressie toont. Natuurlijk is ieder paard uniek. De ene pikt het snel op, de ander moet eerst overtuigd worden. Hoe lang een training zal gaan duren, wordt vooraf overlegd met jou als eigenaar. Ook het beoogde doel wordt besproken. Zo kunnen er geen communicatie fouten ontstaan.

Je paard kan getraind worden terwijl hij gewoon bij jou op stal staat. Het is, in overleg, ook mogelijk om een paard bij mij intern in training te zetten. 

Doorrijden

Heb je je paard of grote pony zadelmak laten maken, maar vind je de vervolgstappen toch lastig? Juist in het begin is het belangrijk om duidelijk en consistent te zijn in je training. Hier leg je het fundament van het rijden voor het dier. Fouten die in het begin gemaakt worden zijn er lastig uit te halen op een later moment.

Ik heb een redelijk aantal paarden opgeleid van zadelmak tot aan het hogere niveau, tot Grand Prix toe. Neem contact op met Wildemans Horses als je wilt dat ik je paard begeleid tijdens de eerste trainingen onder het zadel.

Wedstrijden

Naast het trainen van jouw paard, is het ook mogelijk om het paard door mij uit te laten brengen op wedstrijd of IBOP. Vanzelfsprekend moet ik het paard al wel vaker gereden hebben voor de wedstrijd. We gaan pas van start als we samen klaar zijn voor de wedstrijdring.

Dit kan interessant zijn voor het behalen van bepaalde predicaten ten behoeve van de fok. Ook met het oog op de verkoop kan dit waardevermeerdering betekenen.

Verkoop

Wil je je paard aanbieden voor de verkoop. Dan is het belangrijk dat deze in goede conditie is. Bij Wildemans horses kan je een paard aanbieden voor het verkoop-klaar maken. Ook in de verkoop zelf kan worden bijgestaan indien gewenst. Je paard matchen aan de juiste eigenaar voor het gewenste bedrag heeft daarbij de focus. 

Verkoopbemiddeling is handig wanneer je zelf te weinig ervaring of tijd hebt. Ook is het fijn zelf aan de zijlijn te staan wanneer een paard wordt voorgereden. Zo kan je direct in gesprek gaan met de potentiële verkoper. 

Doorgaans heeft Wildemans Horses ook een select aanbod aan verkoop paarden vanuit eigen stal of klantenkring.