+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Hoofdstel op maat

Hoofdstel op maat

Ken je dat probleem? Je hebt een paard en je wilt een nieuw hoofdstel. Full is te groot, cob is te klein. Eigenlijk past er niets echt lekker. De kans dat jij gaat rijden met een slecht passend product is heel groot. Helaas komt dit nog heel vaak voor. Dit ten nadele van onze dieren. Zij ondervinden er namelijk veel hinder van. Zo erg dat ze, zonder dat jij het door hebt, hun lichaam negatief gaan beïnvloeden. 

Zonde! Net zoals een goed passend zadel en een aangemeten bit verdient jouw paard of pony een hoofdstel op maat.

Wat als je hoofdstel niet past?

In het paardenhoofd lopen verschillende, extreem gevoelige, zenuwbanen. Veel van deze zenuwbanen zitten onder het hoofdstel. Als een hoofdstel slecht past, schuurt of te strak zit, ervaart een paard enorme ongemak. 

Dit ongemak veroorzaakt compensatie gedrag en kan zelfs onomkeerbare zenuwschade ten gevolg hebben. Paarden kunnen in hun hele lijf reactie vertonen op een slecht zittend harnachement. Van lichamelijke blokkades tot gedragsproblemen. 

Het is erg belangrijk welke drukpunten op het paardenhoofd worden belast en hoe hoog de druk is. 

Bij het aanmeten van hoofdstellen is, naast pasvorm, de drukverdeling dan ook erg belangrijk. Door met een deskundig, getraind oog te kijken naar de kleine signalen die een paard afgeeft, stellen we een comfortabel hoofdstel samen.

Bridlefitting
Bridlefitting

Bridle2fit

Je materiaal moet kwalitatief goed zijn. Ik werk dan ook uitsluitend met Bridle2fit. Ieder onderdeel is hier aanpasbaar. Zowel in jouw smaak als de pasvorm van het hoofd van jouw paard of pony. 

Het unieke concept van Bridle2fit zorgt dat ik het ideale hoofdstel voor jou en je paard kan samenstellen. Comfort voor het dier staat hierbij centraal.

De ontwerpen zijn gebaseerd op de anatomie van het paard, waardoor pasvorm en padding optimaal tot hun recht komen.

Voor elk paard een perfect passend hoofdstel dat het welzijn en comfort bevordert; daar streven Bridle2fit en Wildemans Horses naar!