+31 (0)6 20 06 45 20
info@wildemanshorses.nl

Dressuur

Dressuur instructie

Al vele jaren begeleid ik combinaties die actief zijn in de dressuursport. En met succes! 
Ik vind het dan ook erg leuk om les te geven. Van een afstandje zien waar communicatiestoornissen optreden. Dit verhelpen door het goed uitleggen aan de ruiter wat er gebeurt en hoe op te lossen. Ik kan er van genieten als iemand zijn paard fijn aan de hulpen heeft. Omdat ik mij erg betrokken en verantwoordelijk voel, juich ik net zo hard mee als er successen behaald worden. Soms groot, zoals een mooi wedstrijdresultaat. Soms klein, als die ene overgang eindelijk lukt. Progressie, daar gaat het om. Dat is voor iedere combinatie anders. De ene vliegt erdoor, de ander heeft wat langer nodig. Het is dan ook belangrijk om de focus en motivatie van een ruiter of amazone vast te houden. Die unieke aanpak zorgt voor een mooie collectie aan lesklanten in de dressuur.

Van basis dressuur tot het hogere werk

Dressuur begint bij een goede basis. Dit vind ik erg belangrijk. Om goed te kunnen rijden, moet je de basis onder de knie hebben en je paard begrijpen. Het ontwikkelen van ruitergevoel. 

Bij een eerste les, ongeacht het niveau, tast ik eerst af in hoeverre je de basis beheerst. In iedere oefening die je nog gaat leren, komt deze beheersing weer terug. Het is dan ook belangrijk om dit altijd mee te blijven nemen in je training. 

Wildemans Horses is er voor beginners en gevorderden. Van BB tot aan Grand-Prix niveau ben je welkom in de les.

Omdat de focus op jullie als combinatie moet liggen, vinden dressuur gerichte lessen enkel individueel plaats. Als privéles dus. 

Op wedstrijd

Paardrijden is en blijft een teamsport. Daarvoor moeten ruiter en paard op elkaar afgestemd zijn. In de training werken we hier hard aan. Juist dat beeld van ontspanning in een oefening maakt het af. Vragen en er naartoe rijden in plaats van afdwingen. Uitgaan van het lichaam en kwaliteiten van jouw paard. 

Ben je klaar voor jouw klasse en wil je graag op wedstrijd? Het is ook mogelijk om mij in te schakelen als wedstrijdbegeleiding. Dit moet natuurlijk wel in te passen zijn en ruim van te voren worden aangegeven. Ik help je met het losrijden. Eventueel lees ik je proef voor. Het is ook mogelijk dat ik je proef aandachtig volg om struikelpunten te herkennen. Na de proef nemen we het gevoel door. Ook je protocol bespreken we. Hieraan kunnen we weer doelen koppelen om in de les en tijdens wedstrijden aan te werken.

Locatie

Lessen kunnen worden gegeven aan huis of op een gedegen locatie. Is dit niet mogelijk? Ook op de locatie die Wildemans Horses ter beschikking heeft ben je van harte welkom. Hier beschik ik over een verlichte rijbaan van 20 x 40 m. De locatie, gelegen in Kapel Avezaath, is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg A15.

Wil je graag eens een dressuurles volgen? Maak dan snel een afspraak door contact op te nemen.